0633980146 info@pain2power.nl
Selecteer een pagina

Hoi, ik ben Inge Dekker…

coach chronische ziekte

…en met mijn bedrijf PAIN2POWER leer ik jonge mensen die leven met een chronische ziekte of andere fysieke klachten hoe je met beperkingen gelukkig kunt zijn. Naast ervaringsdeskundige ben ik coach en trainer. Ik begeleid mensen één-op-één en geef daarnaast verschillende (live en online) trainingen en workshops waardoor je makkelijker leeft met je klachten en je gelukkiger voelt.

Door mijn eigen ervaringen met chronische ziekte weet ik echt hoe het is om te leven met een ziekte en heb ik direct in de praktijk kunnen ervaren welke methodes en technieken écht werken, ook als je lichaam niet meewerkt.

Waarom heb je PAIN2POWER opgezet?

 

Rond mijn 15e werd ik ziek. Het heeft een hele tijd geduurd voor ik leerde hoe ik hier goed mee om kon gaan; hoe ik makkelijker binnen mijn grenzen kon blijven, voldoening uit mijn leven kon halen, hoe ik moest omgaan met onbegrip, hulp kon vragen, en hoe ik, ook met klachten, gelukkig kon zijn. Door coaching, cursussen, opleidingen, zelf veel te ervaren en te proberen heb ik dat uiteindelijk geleerd. Ik dacht regelmatig ‘had ik dit maar eerder geweten’ en vaak vroegen mensen hoe het kon dat ik, met al die klachten, toch zo gelukkig was?

Het is mijn droom om wat ik heb geleerd over te dragen aan andere jonge mensen met een chronische ziekte. Zodat iedereen gelukkig kan zijn, ongeacht zijn of haar klachten.

Is dat nodig om te leren dan?

Ja! Het is mega ingrijpend om niet gezond te zijn en niet te kunnen doen wat je graag wilt, terwijl ‘iedereen’ om je heen dat wel kan. Maar je wordt min of meer geacht hier vanzelf goed mee om te gaan.

Veel mensen doen maar wat, gaan over hun grenzen, voelen zich onzeker worden en minder gelukkig. Uiteindelijk hebben ze misschien, na veel vallen een opstaan, een ‘wel oké- leven’. Dat vind ik jammer, want je kunt een top leven leiden! Dat is helemaal niet zo moeilijk, als je maar de juiste methodes en technieken krijgt aangereikt.

Toen het met mijn gezondheid beter ging, heb ik daarom PAIN2POWER opgezet.

Wat voor ziekte heb of had jij dan?

Ik heb vanaf mijn 15e ME/Chronisch Vermoeidheid Syndroom en POTS (postural orthostatic tachicardia syndrome) gehad. Het heeft jaren geduurd voor ik deze diagnoses kreeg, en in al die jaren (en ook daarna) bleef ik over mijn grenzen gaan, waardoor ik steeds zieker werd.

Na bijna 20 jaar heel ziek te zijn geweest, kwam ik een programma tegen (Gupta programme) waardoor mijn gezondheid aanzienlijk is verbeterd. Verder heb ik sinds een aantal jaar Acromegalie-achtige klachten, die niet verklaard zijn en waarvoor ik onder controle ben bij een endocrinoloog.

Waar heb jij nu nog last van?

Het gaat super goed, zeker na zo lang heel ziek te zijn geweest, besef ik heel goed hoe fijn en bijzonder het is om zo veel te kunnen!

Ik heb nog wel wat klachten; vooral ’s ochtends heb ik minder energie dan de meeste mensen. Verder reageert mijn lichaam soms anders op prikkels; dan heb ik bijvoorbeeld te veel gedaan en heb ik daarna een paar uur een hele hoge hartslag of krijg ik het niet meer warm. Daarnaast heb ik nog wat rare klachten; mijn kaak en voeten groeien bijvoorbeeld.

Maar met een dieet, (meestal) genoeg rust en regelmatige controles in het ziekenhuis, gaat het nu super goed en kan ik me helemaal op PAIN2POWER richten!

Wat heb je verder voor achtergrond?

Ik heb verschillende coachingsopleidingen en cursussen gedaan. Onder andere ‘Academisch coach & counsellor’ aan de Academie voor counsellling en coaching. Focussing 1,2,3 en Kinderfocussing A,B,C. Verder vele workshops en trainingen op het gebied van rouwbegeleiding, loopbaanbegeleiding en het leven met ziekte.

Daarnaast heb ik veel geleerd van verschillende coaches die mij hebben begeleid, supervisors, meditaties en retraites (non-dualisme).

Tussen 2009 en 2013 heb ik in het Toon Hermans Huis Amersfoort kinderen, tieners en (jong)volwassenen begeleid die zelf of in het gezin te maken hadden met kanker. Ook coach ik sinds 2010 mensen met verschillende langdurige fysieke klachten.

Wil je nog meer over jezelf vertellen?

 

Ja hoor, wat wil je weten? Iets over mij… Ik ben gek op oude steden, hoge bergen, windsurfen, uren in koffie-tentjes hangen of met thee en snacks in bed liggen. Ik kan niet goed zingen, maar doe het toch.

Jarenlang heb ik gedacht dat ik een hondenmens was, maar ik woon nu samen met Poema, een lief, neurotische katje dat ik heb geadopteerd. Ik woon in één van de leukste buurten van Amsterdam en ben eigenlijk vegetariër maar ook dol op (helemaal niet vega-) bitterballen.

 

Inge is echt zo iemand aan wie je alles vertelt

Eva

Hartelijk dank voor je deskundigheid en enthousiasme. Je bent een goed voorbeeld, je straalt geluk uit.

Anne